Activiteiten

Het jeugdwerk in Rijckholt bestaat al ruim 50 jaar. Velen zijn met het Jeugdwerk opgegroeid en hebben hier veel waardevolle momenten en gebeurtenissen mogen ervaren, variërend van een 1e optreden op een Jeugdzitting tot samen wandelen, sporten, spelletjes doen, op kamp gaan of noem maar op.

Onze activiteiten kunnen worden verdeeld in:

– activiteiten voor de kleine jeugd, van 4-12 jaar en
– (familie)activiteiten voor iedereen.

Zo ongeveer 1 keer in de maand (met uitzondering van zomervakantie) is er een activiteit gepland voor de kleine jeugd of een familie activiteit.

Wat er op het programma bij de kleine jeugd staat wisselt. Zo kan er soms geknutseld worden, worden er spannende tochten in het bos georganiseerd en worden er leuke uitjes georganiseerd. Voorafgaand aan de betreffende activiteit wordt de kleine jeugd hiervoor uitgenodigd door middel van een briefje.

En dan zijn er natuurlijk nog onze familieactiviteiten, waar iedereen aan mee kan doen. Zo is er de familietocht, Sinterklaas, de Herdertjestocht en Carnaval.

De familietocht is een thematocht, zoals bijvoorbeeld de Glitter- en Glamourtocht. Er wordt per groep door het dorp en omstreken gewandeld, waarbij gaandeweg opdrachten moeten worden uitgevoerd. In het geval van de Glamourtocht werden we daarbij verrast door spetterende optredens van bekende artiesten.

Al jaren bezoekt Sinterklaas ons dorp en we zijn erg blij dat de Sint nog altijd tijd heeft weten vrij te maken om ons te bezoeken. Een aantal van onze kinderen spreekt hij dan persoonlijk toe. Iedereen mag hem een hand komen geven en dat is altijd feest.

De Herdertjestocht of Kerstwandeling staat in het teken van Kerstmis. Ook dan wordt een tocht georganiseerd, meestal niet in groepen maar samen, waarbij de kerstgedachte voorop staat. Ook bij deze tocht wordt u verrast door de bekende personen uit het kerstverhaal. Na afloop van de tocht, kan men zich in onze herberg Eetcafé Riékelt opwarmen en genieten van een warm (of koud) drankje.

Voorafgaand aan de carnaval hebben we onze jeugdzitting, waarbij er optredens worden verzorgd door onze eigen jeugd.

Eens in de vier jaar wordt er “Groete Broonk” gevierd. Dat is niet alleen feest voor de “groete luij”, maar ook voor de kleine jeugd. De activiteiten rondom de Broonk worden georganiseerd door het jeugdwerk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.