2019

C.V. DE KLENG SJNUFFELÈRE

In onze druk bezochte Hoftempel hebben wij na een schitterende jeugdzitting in een goede en gezellige ambiance afscheid genomen van onze Prinses Malin I. Na een laatste polonaise werd zij door oud prinses Marion I samen met haar vader Romain voor het laatst door de zaal gedragen als oud prinses en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe prins of prinses.

Tijdens de jeugdzitting werd de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘Riékelt zeukt ’n preens of preenses’ uitgezonden. De presentatrice Fieneke vertelde ons dat ze een vacature had geplaatst voor een prins of prinses. Er waren veel brieven gestuurd. Fieneke had de beste 4 uitgekozen en is bij ze op bezoek gegaan. Allereerst bij meneer Haai Bye. Die lag in bad en kon helaas niet zonder water. Kandidaat twee was de paashaas. Dit was een goede kandidaat, want het springen zat er goed in! Helaas moest hij de eieren verven met de carnaval. De volgende kandidaat moest het worden, namelijk een echte Sjnuffelère. Maar helaas wilde die niet uit de modder komen. Fieneke gaf het niet op en ging naar de laatste kandidaat. Het was Olaf van Frozen. Olaf was dus echt perfect! Hij droomde al zijn hele leven lang van carnaval. Maar…. Olaf kan niet tegen warmte. Fieneke bedacht een oplossing met de airco van Kaffee Riékelt. Maar dit was te laat, Olaf was al gesmolten. Uiteindelijk heeft Fieneke maar een prins of prinses besteld via internet. Uit dat mooie pakketje kwam onze nieuwe Prinses Femke II.

Prinses Femke II is in het dagelijks leven Femke Huntjens, dochter van Inge en Sebastiaan Huntjens en zus van Jelle, leerlinge van de St. Martinusschool groep 7 in Gronsveld. Femke speelt klarinet bij de Koninklijke Harmonie van Gronsveld en is keeper bij het vrouwenelftal van DVC.

Prinses Femke II zal samen met Prinses Alissa I drie dagen voorop gaan tijdens de Riékeltse carnaval.

Namens het jeugdwerk, van harte gefeliciteerd en heel veel plezier

CV De Kleng Sjnuffelère Prinses Femke II

CV De Kleng Sjnuffelère
Prinses Femke II

CV De Sjnuffelère Prinses Alissa I

CV De Sjnuffelère
Prinses Alissa I