2018

C.V. DE KLENG SJNUFFELÈRE

In onze druk bezochte Hoftempel hebben wij na een schitterende jeugdzitting in een goede en gezellige ambiance afscheid genomen van onze Prinses Floor I. Na een laatste polonaise werd zij door oud prins Romain I voor het laatst door de zaal gedragen als oud prinses en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe Prins of Prinses.

Ergens diep in het bos van Riékelt ligt de heksenschool Heksia. De directeur Griselda van Heksia geeft de twee heksenstudenten Katinka en Fuchsia die bijna hun heksendiploma hebben behaald hun laatste opdracht, de eindopdracht. Als ze hun diploma willen behalen moeten Katinka en Fuchsia een nieuwe Prins of Prinses toveren. Als hun dat lukt krijgen ze hun diploma. Zo niet dan is er dit jaar geen carnaval in Riékelt. Fuchsia en Katinka gingen op zoek naar het toverboek en beginnen met het maken van de toverdrank. Uit die toverdrank zou een Prins of Prinses moeten ontstaan. De ingrediënten die er in gingen waren confetti, feestmuts, een Prinsensteek, een kroontje en nog veel meer… Ze hoopten dat het gelukt was en vlogen op hun bezem richting Kaffee Riékelt. Ondertussen bij Kaffee Riékelt komt er een  heks met haar snoephuisje het podium op…. Wat zou daar in zitten? Ze kregen de deur maar niet open en moesten een spreuk opzeggen voordat de deur open ging. Iedereen telden van 11 naar 1 waarna onze gloednieuwe Prinses Malin I op het liedje ‘De vloer is Lava’ springend tevoorschijn kwam.

Prinses Malin I is in het dagelijks leven Malin Koppen, dochter van Romain en Debbie Koppen en zus van Yenko, leerlinge van de St. Martinusschool groep 7 in Gronsveld. Haar droom is nu uitgekomen, vooral na het zien van haar papa als Prins van C.V.  de Sjnuffelère in 2017. Malin haar hobby is tennis en ze speelt sinds vorig schooljaar klarinet bij de Harmonie in Gronsveld.

Prinses Malin I zal samen met Prinses Marion I drie dagen voorop gaan tijdens de Riékeltse carnaval.

Namens het Jeugdwerk Riékelt, van harte gefeliciteerd en heel veel plezier.

CV De Kleng Sjnuffelère  Prinses Malin I

CV De Kleng Sjnuffelère
Prinses Malin I

CV De Sjnuffelère Prinses Marion I

CV De Sjnuffelère
Prinses Marion I